lördag 24 augusti 2013

God kycklingpaj

 
Nu ska ni få ett recept på en god egenkomponerad kycklingpaj.
 
Pajdeg:
100 g margarin
3 dl vetemjöl
3 msk vatten

Ni kan byta ut pajdegen mot nyttigare alternativ om ni vill det. Tror vad som funkar bra. Denna pajdegen trycker jag ut i pajformen direkt när den är klar och förgräddar INTE.

Fyllning:
400-500 g kyckling
1/2 mindre/medelstor purjolök
1 pkt bacon
2 dl Gourmet Créme Fraiche "Rostad vitlök och timjan"
1 dl mjölk eller matlagningsgrädde
3 ägg
Salt
Peppar
Gratängost

Skär kycklingen i mindre bitar och stek dem gyllenbruna. Krydda med valfria kryddor. Jag använde salt, peppar och en chilimix. Fräs samtidigt purjolöken i lite olja i en kastrull. När kycklingen är klar så fördela den jämt i pajskalet. Skär sedan baconet i bitar och stek det i samma järn som du stekte kycklingen i. Fördela purkolök och bacon över kycklingen.
Handvispa ägg, créme fraishe och mjölk/grädde i en bunke. krydda med salt och peppar. Häll sedan detta över pajfyllningen och strö över önskad mängd ost.

Grädda i mitten av ugnen i ca 30-35 minuter. 220 grader.
Servera med en god sallad och ett glas vin :)

2 kommentarer:

  1. Den lät väldigt smarrig, får ta och skriva av receptet och prova det vid tillfälle. Ha det gott och ha en fortsätt skön söndag. Kramar till er alla tre /Jessica

    SvaraRadera
  2. Kul att se er här igen! Pajen låter smarrig. Måste testa den en dag. Ha de gott! Kram

    SvaraRadera