måndag 22 november 2010

Ändrade bud kring läkning

Idag var vi tvungna att börja jaga lägarintyg om vi ska kunna få ut tillfällig föräldrapenning från försäkringskassan. Jacob har varít hemma en vecka, men är inte tillräckligt bra för att kunna gå till dagis.
På akuten sa de att han borde vara bra efter en vecka. Vi tyckte väl det lät snabbt, men å andra sidan läker barn fort och en ortoped borde veta vad hon pratar om.
Idag fick vi dock reda på att läkningen brukar ta en månads tid. Det onda kommer försvinna allt eftersom, men skulle han ramla eller slå i armen kommer han få ont. Så kunde det vara ett bra tag och svullnaden vid benbrottet kunde sitta i flera månader. Så vi får väl helt enkelt avvakta och se vad som händer. Som det är nu blir han bättre för var dag, dvs mindre ont. Idag är första dagen utan alvedon. Trots detta framsteg är vi en bra bit ifrån att kunna ta på normala tröjor, att vilja bada eller att använda armen till annat än enklare saker. Osäkerheten och rädslan för att ramla eller att det ska göra ont är fortfarande stor, så han vill helst sitta i knät när han ska äta. Men men, vi ser många framsteg så det ska nog ge sig så småningom.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar