söndag 28 november 2010

Är det inte så här det ska vara?

Första advent. Ett ljus är tänt. Snön faller ner. Det är vitt. Det doftar nygräddade pepparkakor. Tomteluvan är på. Alla är glada.
Jo, det är så himla mysigt. Jag älskar vad barn gör med en.

Idag bjöd Jacob in till pepparkaksbak. Jennie och Isac var laddade ut i tårna och kom för att tillbringa en mysig eftermiddag med oss.

Det kavlades och trycktes ut små gubbar och grisar. Isac tyckte det var sådär lagom kul så han tog sig an Jacob leksaker medan vi fortsatte att producera de väldoftande små kakorna.

Det bästa med pepparkaksbaket var helt klart degen tyckte Jacob. "Datta (äta) mer mamma"
De där hundvalpsögonen skulle kunna tigga till sig hela degen om det ville sig illa ;)


Självklart skulle de små gubbarna och gummorna få ögon och lite kläder. Det var riktigt roligt tyckte Jacob. Sedan stod det två pojkar på rad och trånade efter att få äta upp dem. Jennie och Tommy tog sig an pepparkakshusen som skulle byggas.

Det blev en riktigt mysig dag. Julstjärnorna och ljusstakarna lyser fint i fönsterna och första ljuset är tänt på bordet. Snön vräker ner och det finns faktiskt en gnutta julstämning i huset :)

I morgon skulle jag och några arbetskamrater gett oss av till Ullared för att inlhandla lite julklappar till barnen, men snön ställer till det en del så vi fick tyvärr ställa in nu ikväll. Så typiskt när man räknat ner i 2,5 månad. Ena tjejen som skulle med har maginfluensa och vägarna är fulla med snö. Jag säger som Jacob skulle sagt "TYPIT" (typiskt).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar