onsdag 7 augusti 2013

Rågbullar med solroskärnor

 
I dagens hetta bjuder jag på ett recept på goda frallor som jag och Jacob bakat. Väldigt enkla att göra. Rekommenderar dubbel sats direkt då det inte blir så många.
 
Rågbullar med solroskärnor
35g margarin
3 dl mjölk
½ dl mörk sirap
1 tsk salt
½ msk brödkryddor
50 gram färsk jäst
8 dl rågsikt
1 dl solroskärnor
 
Smält smöret, tillsätt mjölk, sirap, salt och brödkryddor. Värm vätskan till fingerljummet, max 37 grader. Smula jästen i en bunke och lös upp i degvätskan. Rör ner mjölet successivt tills det blir en smidig deg. Tillsätt solroskärnorna och blanda väl.
 
Jäs degen i bunken under bakduk i ca 30 minuter. Sätt ugnen på 225 grader. Dela degen i 8 bitar. Knåda ihop bullarna i valfri form. Doppa ovansidan i rågsikt. Jäs under bakduk i 30 minuter. Grädda bullarna mitt i ugnen i ca 10 minuter.

1 kommentar:

  1. Ser jättegoda ut, vi kommer till kaffet.
    Måndag börjar två veckor semester... den som spar han har.
    mvh
    Marcus

    SvaraRadera