söndag 1 juni 2014

Flygvapnets Flygdag

Vilken dag! Vi åkte till Kallinge i morse för att ta del av Flygvapnets Flygdag. F17 firade 70år. Vi styrde bilen västerut och intog flygområdet runt 10. Det vimlade av folk och militärer. De uppskattade publiksiffran till runt 40.000. Tål att jämföras med hela Ronneby Kommuns befolkning på ca 27.000.

Det visades upp både flygplan, helikoptrar, militärfordon, radar, vapen, utrustning, motorer mm. Den ena flyguppvisningen avlöste den andra och vi fick ta del av både Sk 50 Safir, Fokker D VII, Black Hawk, Spitfire, Tunnan, Draken, Viggen, JAS 39 Gripen mfl. Det var uppvisning blandat med så kallade luftstrider. Häftigt.

Jacob passade på att klättra upp i en stridsvagn, kolla insidan på Giraffe AMB radar, testa hjälmen de använder när de kör JAS mm. Tror han tyckte allt var toppen, bortsett från själva flyguppvisningarna. De imponerade inte så mycket på honom ;)

Bjuder på lite bilder från dagen:










Vi har haft en riktigt grym dag. Hoppas ni var där! Det var till och med värt den timmen det tog att ta sig ut från parkeringen. 10.000 bilar gör man inte av med i ett nafs.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar