lördag 16 augusti 2014

Marindagen 2014

Ibland är det väldigt bra att bo i Karlskrona. Idag var en sådan dag. 10:00 slog marinbasen upp portarna och folk strömmade in. Vårt första mål var U-båten Gotland. Det är alltid sådana sanslösa köer för att kliva ombord så nu skulle vi ta det tidigt. Jacob stod spänd och förväntansfull i kön. Inget gnäll. Tillsist fick vi gå på och se hur det såg ut. Personligen hade jag aldrig klarat av att jobba veckor i sträck på en sådan liten yta. Jag hade fått spunk direkt. Tänk att alltid vara i vägen... Eller störa sig på alla andra som är i vägen. Nej tack. Där får nån annan jobba :)
Det är dock väldigt intressant att få gå ombord. Mitt andra U-båtsbesök sedan jag flyttade hit. 

Det blev många ombordstigningar på diverse olika fartyg och minröjare. Jacob testade även att åka bandvagn och kasta handgranater. Tror dock inte han visste vad det var. Han trodde nog det var en lek med bollkastning :) Men det går ju lika bra det.

En annan  kul grej var en av militärbilarna med telefoni i. Jacob klättrade in i bilen (syns på bilden) och då ringer telefonen. Han svarar utan att förvänta sig någon där. Då är det en man på andra sidan. Jacob berättar vad han heter och svarar glatt att han varit i Kina när han får frågan :) Väldigt fascinerad. Bakom hörnet stod en militär och busringde till barnen. Magnus hette han tydligen... Mycket kul!

Marinbasen är verkligen värt ett besök. Nu tar det två år tills nästa gång, men vi lär vara där den dagen ocksä :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar