lördag 21 juli 2012

Astrid Lindgrens Värld & Nybble Gård

Eftersom texten försvann i mitt senaste blogginlägg gör jag ett nytt försök här efter att vi nu kommit hem igen.
Om vi börjar med Nybble Gård så måste jag rekommendera detta boende om man vill bo nära Astrid Lindgrens Värld och gillar naturen. Nybble Gård ligger ca 1,4 km från ALV så det är inga större avstånd.
Vi spenderade två nätter på gården. De har totalt 5 rum med 5-7 bäddar. Det är nyrenoverat och fräsht och gården har både hästar, kor, får, höns och kaniner. Det luktar absolut inte illa där även om man skulle kunna tro det med tanke på djuren ;) Det ligger i en underbar natur och är väl anpassat för barn.
Barnen får gå in till flertalet av djuren i vuxet sällskap och som jag bloggat om tidigare får de vara med och ta hand om hästarna på morgnarna. Det finns även små minitraktorer för barnen att köra och ett lusthus för grillkvällar. Perfekt helt enkelt.

Klockan åtta på morgonen står alla barnen redo och iklädda gummistövlar. Tillsammans går de upp till hästhagen och hämtar 3 pollar. Sedan leder de dessa ner till gården där de får rykta dem och klappa dem. Sedan åker de häst och vagn till fårhagen där de får klappa fåren. Har de lamm brukar de tydligen få vara med att mata dessa. Det brukar tydligen alltid finnas något lamm som blivit bortstött från sin mamma.
Efter fåren åker de tillbaka (några hundra meter) till gården igen och sadlar hästarna. Sedan får de som vill rida i skogen. Mycket uppskattat! Så ett bra tips på boende i närheten av Astrid Lindgrens Värld helt enkelt!


Vi spenderade ca 1,5 dag på Astrid Lindgrens Värld. Jacob var som eld och lågor och skulle göra allt samtidigt. Gissa om hans värld kraschade. Svårt att få den ekvationen att gå ihop :)
Pippi var en favorit både hos honom och kompisen Linnea. Annars var det Bullerbyn och Bråkmakargatan som stod högt på listan. De små husen är väl alla barns dröm. Att kunna gå in och ut och upp och ner som i ett stort dockhus.
Bortsett från de små föreställningarna och lekplatsen i Mattisskogen var allsången med Prussiluskan och Kling & Klang en riktig höjdare. Det var över förväntan. Kling och Klang var som Jacob skulle sagt: TOKIGA! Humorn de bjöd på var i en klass för sig och även om ungarna inte hängde med på allt så skrattade de. Missa inte detta om ni inte varit där och snart ska dit.


Kort och gott har vi haft en underbar minisemester i Vimmerby. Jag som aldrig varit där tidigare skulle kunna tänka mig att åka dit igen. Nästa gång kanske vi har vädret på vår sida! :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar