måndag 11 mars 2013

Besatt av klockan

Har ni också barn som är besatta av klockan? Jag förstår mig inte på Jacobs ENORMA intresse för klockan. Han är ju trots allt bara 4,5 år.
Varje morgon när han äter frukost studerar han klockan. Han berättar vad klockan är och när vi ska hämta honom på dagis och liknande. Han konstaterar vilken visare som rör sig snabbast och vilken han tycker bäst om. Han räknar gärna antalet tuggor på mackan via siffrorna på klockan. Ja, allt... Och samma visa vid varje mål mat eller vid varje besök i köket!

Han kan alla hela och halva timmar och börjar få upp ögonen för kvar över. Just nu vill han att vi rabblar siffrorna han inte ser, dvs att klockan ett även heter 13 och klockan 2 heter 14. Alla dygnets timmar går vi igenom. Flera gånger per dag dessutom!
Det är fascinerande vilket intresse han har och hur mycket han förstår. Vi försöker inte lära honom mer utan det är han själv som frågar och söker kunskap. Vi vill inte att han tappar intesset så vi låter honom bygga upp kunskap och förväntningar på egen hand. Då är det mest spänning runt omkring det. Personalen på dagis säger att de aldrig behöver hålla koll på klockan längre. Det gör Jacob :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar