söndag 5 februari 2012

Kallt och snöigt

Kylan håller i sig och havet har frusit. Många är ute och åker skridskor och har det kul. Snön har lyst med sin frånvaro trots varningar om 10 cm. Vi har haft vår ynka centimeter i ett par veckor, men igår kom det ett par centimeter till. När det finns snö så är pulkaåkning ett måste i den här familjen. Jacob älskar att åka och det är ju klart att han ska får göra det då. Han har ju längtat sedan i maj förra året :)
I morse blev det en tur ut i skogen (Björkeryd) i hopp om mer snö och bättre backar. Det fanns inte mycket mer snö än i stan men det fanns fler minusgrader. Ute i buschen var det runt 20 minus, men konstigt nog kändes det inte kallare än hemma där vi haft runt 14 minus. Isen påverkar så sjukt mycket. Det biter ordentligt i skinnet.

Hur som helst... Pulkaåk blev det. Farmor och kusin Nova var också med.


När vi kom var det strålande sol och riktigt härligt vinterväder...



Efter att vi varit inne och värmt oss och fått god mat såg himlen lite annorlunda ut. Snön yrde och ungarna trivdes.










Se upp i backen! Stolt kille kommer kisandes för snön..

Efter att vi åkt ett antal omgångar blev backen ordentligt tillplattad och hal. Det gick snabbt som bara den. Problemet var att backen avslutades med taggiga buskar. Ibland misslyckades försöken att stanna.

På väg in i buskarna...









Tommy nödbromsar :)









Jag säger som Nova gjorde; "Så här roligt har jag inte haft på länge". Den där saken vi åkte på som såg ut som ett halt liggunderlag var riktigt kul. Det gick snabbt, den hade en tendens att snurra och man landade nästan alltid i snön tillsist.

1 kommentar:

  1. Härliga bilder/filmer! Synd att det bästa åket inte kom med på film:) // Tina

    SvaraRadera