torsdag 23 februari 2012

Vilken underbar dag!

Kände ni den underbara vårvärmen idag? Får man lov att längta efter våren redan? För visst var den här idag? Strålande sol, klarblå himmel och inga vantar. Det är vår det. Har ingen koll på vad termometern visade idag, men fick en chock när jag gick hem från jobbet. Så underbart.
Bilden nedan är från ikväll när solen gick ned. Skönt att isen smälter...

Ingen har väl missat att Victoria och Daniels lilla prinsessan tittat ut denna underbara dag. Grattis säger vi till dem. Måste vara skönt för media att äntligen få detta överstökat. De måste ju legat sömnlösa i flera veckor i väntan på denna dag. Vilken hysteri. Tur man inte tillhör kungafamiljen. Hoppas de får vara själva nu och njuta lite. Media får tagga ner helt enkelt.

Efter jobbet var jag inne en snabbis i stan för att köpa lite kläder. Har total brist på kläder just nu. Efter en timme i stan och tom plånbok bar det hem i kvällssolen. Hemmamöttes jag av en sprudlande glad 3-åring som varit på BRANDSTATIONEN!! Vilken lycka. Han berättade att han
tittat på brandbilarna och brandstationen. Ögonen lyste och han var så stolt. Dagis hade tydligen gått dit med alla barnen idag då det var öppet hus. Kul att de ger sig iväg på lite utflykter. Ungarna lever länge på detta!
Personalen hade tyckt Jacob var duktig som gått hela vägen dit och hela vägen tillbaka. En stor grej för dem verkar det som, men för Jacob är det en baggis. Han går ofta in till stan och det är en bra bit om man är 3. Han tycker om att gå. Det är en frihet. Av brandmännen fick de denna roliga serietidning med både tecknat, spel och pyssel.


Något annat välommet idag var lönespecen. Behöver verkligen påfyllnad denna månad. Sedan kom även bekräftelsen på jämställdhetsbonusen. Dvs klirr i kassan. Eller ja, det var kanske inte så mycket pengar med tanke på att vi inte tog ut så våldsamt mycket föräldraledigt förra året, men alla pengar är välkomna...framför allt nu när semestern närmar sig. Bara ca 3 månader kvar tills:

Apropå jämställdhetsbonusen... Ni skickar väl in papperna så ni får ta del av pengarna? Har ni rätt till jämställdhetsbonusen så utnyttja den. Även om vi inte haft så många föräldradagar förra året så fick vi ändå 1900kr. Varför skänka dessa!!
En förutsättning är iofs att båda föräldrarna tar ut föräldraledigt. Ju mer man delar på dagarna desto större blir bonusen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar