torsdag 24 april 2014

Kosläpp i Björketorp

Jag kör lite efterbloggning från kosläppet i söndags ute på Björketorp Gård. Det är tredje året vi är där och solen sken som alltid denna dag.
Jacob hade lyckats lura upp mormor och morfar så de fick hänga med på både det ena och det andra.




















Massor av kossor stormade ut från stallet (heter det så även när kossorna bor där?) när grindarna öppnades upp klockan 11. Hoppandes, studsandes och stångandes for de ut över gräsmattan. Nästan som en flock okontrollerade barn. Vilken lycka. Måste vara en underbar känsla efter att ha stått inne hela vintern.




















Mormor fick äran att åka hölass med Jacob. Spännande. Ögonen glittrar och han vill göra allt på en gång.




















Traktorerna är trots allt en liten favorit. Det bästa med Björketorp är anpassningen för barn. De får titta, känna och klämma. Jacob var naturligtvis uppe i alla traktorer och testade ratten, pedalerna och alla spakar.



Tommy och svärmor testade skopan :)

/

De pyttesmå kalvarna fick också ett traditionellt besök. Jag är osäker på vad Jacob tyckte var roligast; kalvarna eller handspriten/tvålen man kunde spruta ut i närheten. Tanken var att man skulle kunna tvätta händerna efter att ha klappat djuren, men Jacob pumpade och pumpade tills han hade ett jätteberg av skum i händerna. Överlycklig busunge.



Efter tipsrunda och ponnyridning bar det hemåt igen för att grilla och äta gott.
Har ni inte varit i Björketorp tidigare så rekommenderar jag varmt deras kosläpp. Det är mysigt och väl anordnat.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar