fredag 15 juli 2011

Montmartre och Sacré Coeur

Paris är ju bland annat känt för sina konstkvarter så det vore väl en miss att inte gå upp till Montmartre när vi väl är här. Sååå mysigt område! Tur vi inte missade det. Små mysiga gator med typiska franska hus. Många konstgallerier, men mångt många fler suvenirbutiker. Mycket mat och öl och med den strålande sol som värmde var allt perfekt.

Vi var nu ganska högt över Paris. På toppen besökte vi Sacré Coeur. Mäktigt! Bilden hamnade i tidigare inlägg. Se nedan. Vet inte vad som var häftigaste, kyrkan eller utsikten!

Idag testade vi även tunnelbanan för första gången sen vi kom hit. Skulle ju inte vilja gå tre våningar under jorden nattetid, men nu var det lugnt ;-) Bara NÅGRA skumma typer...
Tanken var att ta oss upp i Eifeltornet, men det sket sig. Säkert 2-3 timmars kö!!!! Funderar på att gå dit tidigt i morgon, men vi får se... För den som inte varit här; Eifeltornet är sjukt stort! Läste att det målades varje år och att det vid varje målning gick åt 40 ton färg. Det ni... Gnäll aldrig när ni ska måla era hus ;-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar