tisdag 25 september 2012

4-års kontroll

Igår var jag och Jacob på BVC för den traditionella 4-års kontrollen. Den är ganska omfattande faktiskt. Många saker de kollar och en del tester är ganska långa. Det gäller att de är på topp från början :)
Det började med längd och viktkontroll. Han följer sin kurva perfekt och är nu hela 109,5 cm lång!! Inte konstigt att han växer ur sina kläder hela tiden och kräver 110/116 för att få tillräckligt långa kläder. Han har vuxit nästan 8 cm på 1 år. Det känns som ganska mycket. Jag inbillade mig att det planade ut lite efter 3 år, men nope...

Syntestet gick kanonbra. Han fixade även det som 5-åringar ska kunna se så det var inga problem där. Hörseltestet gick också bra. Det är ganska lång tid de ska kunna fokusera. De gör kanske 20 pip i vardera öra, eller rättare sagt 20 pip som de hör och som blir godkända. Missar de några så görs de om. Jacob hade lite svårt för den absolut högsta tonen, men hon sa att det till 99,9% berodde på att han var lite förkyld.
Han har ju varit täppt i näsan i flera dagar. Vi ska testa hörseln igen om en månad. Vi fick välja det själva, men som förälder vill jag hellre veta 100% än att gissa eller tro att något är bra och det senare visar sig att det inte är det.

Han fick även gå balansgång, hoppa på ett ben, rita ett kors, rita en gubbe, räkna och namnge färger. Allt gick kanon och han var väldigt noga med färgerna när han ritade *ler*
Nästa stora test var talet. Han fick titta på massa bilder eller bläddra igenom en längre saga kan man säga. De pratade om varje bild och han fick berätta vad han såg. Varje sida kontrollerade vissa bokstäver och uttal. Han klarade detta också. En del bokstäver fanns i vissa ord, men inte andra. Huvudsaken var dock att han kunde uttala ljuden eller bokstäverna. Resten kommer allt eftersom. Han hade stort ordförråd och kunde föra bra konversationer.

Han belönades med två ringar efter detta. Superstolt. Han som alltid velat ha ringar precis som mamma ;)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar