söndag 2 september 2012

Frallor och dumlemuffins

Japp, i helgen har det bakats. I lördags gjorde jag och Jacob dumlemuffins. Eller jag bakade och Jacob åt dumle :) Konstig fördelning av arbetet tycker jag *ler*


I morse blev det sedan lite nybakta frallor. Testade ett nytt recept från nätet. De blev riktigt goda. Misslyckades dock lite med jäsningen hahaha... Men det blev ju bra ändå.


Ca 15 st

50g jäst
50g margarin
5 dl vatten
1 tsk salt
2 dl havregryn
1 msk ljus sirap
5 dl rågsikt
ca 7-8 dl vetemjöl

250 grader, ca 10-12 minuter. Degen ska jäsa 30 minuter och sedan ska de jäsa ytterliggare 30 minuter på plåten. Bortsett från jäsningen så går de snabbt att göra och degen är lätt att hantera. Inget kladdigt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar