torsdag 24 mars 2011

Ett helt apotek i köket

Tur vi har et barn som gillar medicin. 2 mediciner på morgonen, två till middag och fem till kvällen. Det ni...det kallas sjukstuga!

I två veckors tid har förkylningsastman bitit sig kvar. Vi har gått från en medicin två gånger per dag till två mediciner 3 gånger per dag. Utöver Airomir och Pulmicort tar han sedan några dagar tillbaka dessutom Cocillana för sin extrema hosta. Denna hosta kan hålla vem som helst vaken om nätterna. Lactolos har han tagit för magen i snart 2 månader och eftersom han har mellan 38-39 graders feber just nu så tar han även alvedon. Gäller att ha ett samarbetsvilligt barn :)

Sista två veckorna har varit helt förvirrande. Det började med att astman utlöstes förr förra helgen då vi var i Skåne. Natten mellan måndag och tisdag höll han oss vakna med den värsta hostan jag upplevt hittills. Han hade bara lite feber, men var hängig och stannade hemma från dagis. Måndag och tisdag hade han bara 37,7-37,8 graders feber, men ville inte äta och hade denna elaka hosta. Han var glansig i ögonen, men trots allt ganska glad. På onsdagen steg feber till 38 grader, men på torsdagen var den helt borta.
På fredagen var han på dagis och då konstaterade de att endast 3 barn vart på dagis nästan hela veckan då alla varit sjuka på samma sätt. Hela lördagen var vi ute i det fina vädret och det var massa bus. När han skulle lägga sig hade han åter 38 graders feber. På söndagen var den sedan borta igen (!?)...

Dagis på måndagen och även en tid på vårdcentralen då hans hosta inte ger sig, han andas väldigt rossligt och astmamedicinen inte hjälper. Kontentan av det hela blev 3 gånger starkare dos och dubbla mediciner samt ny hostmedicin. Tisdagkväll hade han 37,7 i feber men onsdagen var bra. Sedan vaknade han med 39 graders feber i morse och den har pendlat mellan 38-39 hela dagen. Dagis konstaterade att Jcob inte var den enda som var hemma idag på grund av feber. Känns som alla barn har fått samma eftersläng sedan förra veckan.

Allt är bara helt skumt. Hur ofta kommer och går febern på detta vis? Känns inte helt normalt... Nu ska han vara hemma imorgon så får vi se vad det blir av det.
Astmamedicinen har väl renat andningen, men hostan kvarstår. Dock kommer den inte igång ordentligt förrän vid 4-tiden på natten då Cocillanan släpper.

1 kommentar:

  1. Uch då, stackars liten... Gör ont i hjärtat när dom små inte mår riktigt bra..
    Hoppas att han blir bra och att hostan ska ge med sig snabbt.
    Krya på lillkillen.
    Sandra

    SvaraRadera