söndag 12 juni 2011

Demonstrationer passar kanske inte överallt

Var och kollade på svenska landslaget i handboll ikväll då de var på besök i Telenor Arena. Alltid kul när de tar hit landslagen... Som flertalet säkert känner till var det sista matchen i kvalet till EM 2012 och som motståndare stod Israel. Som alltid annars när Israel är involverat måste det vara demonstrationer och politiska värderingar som flyger kors och tvärs.
Det är idrott, en landskamp...Vad är problemet!?
Oavsett vad man tycker om Israel och Palestina och deras politiska och militära insatser, är väl en landskampsmatch det sämsta stället att ta upp dessa frågeställningar och motsättningar på, eller?
Två läger fanns representerade utanför arenan, ett palistinskt och ett israeliskt. Sen var det ett polisläger också :)
Min personliga åsikt är att det är ganska tramsigt och överdrivit att bedriva demonstrationer av det här slaget i ett idrottssammanhang. Finns det inte bättre ställen att uttrycka sina åsikter!?

Vissa palestinska anhängare tyckte till och med det var passande att köpa biljetter till matchen för att ta plats på ståplatsläktaren med banderoller och flaggor. Dessutom tyckte de att det passade att skrika ut sina politiska värderingar och sitt ogillande av Israel under matchinledningen då 1700 pers klappade och hejade på sina lag. Passande? Inte där heller... De gav upp efter en kvart och stack iväg. Smart drag!

Matchen slutade 28-17 och Sverige är klara för EM i Serbien 2012.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar