onsdag 29 juni 2011

Vilken underbar dag

Dagen började med att jag och Jacob var lediga från jobb och dagis. Solen strålar, himlen är klarblå, fåglarna kvittrar och termometern visar redan över 20 grader när vi kliver ur sängen. Bara där är dagen räddad...
Det har varit fullt ös hela dagen. Lek i parken, lunch på stan med mannen i huset, lägenhetsvisning, tvätt, mys och nu väntar en god nygräddad kycklingpaj!

Det bästa idag har dock varit Jacobs strålande humör och vår utmärkta kommunikation och samarbete. Som flertalet känner till är inte dusch och bad något som står högt på Jacobs lista. Nu är han bearbetad av mig på nytt och idag gick det strålande bra. Han har förtroende och vi busar och leker samtidigt som vi tvättar håret. Dat kan ha varit en tillfällighet, men då får jag åtminstone njuta av den idag.


Nästa sak som satt pricken över i:et var att han gick på pottan!! För att göra en lång historia kort så har han inte ens tittat på pottan sedan i slutet på januari. Vi köpte en ny som spelar musik när man kissar för ca en månad sedan, men det har aldrig riktigt blivit något fokus på potträning då han inte varit mottaglig.



Idag försvann blöjan när vi kom hem i eftermiddag. Mest på grund av att den läckt. Han brukar be om en ny direkt då han är rädd att han ska behöva höra ordet "potta", men han sa inget och det blev ingen blöja. Efter ett bra tag busade vi i sängen och det kom några droppar. Han stannade tvärt upp och utbrast "oj, OOOOOJ! Pappa titta! Oj!". Sedan sprang han ut på toaletten, hämtade papper, in i sovrummet igen och började torka efter sig. Smart barn vi har va ;)
Jag frågade om han var mer kissnödig och det var han men han sa nej. Jag gick ut på toaletten och visade pottan. Han tittade och vände på klacken och gick in i sovrummet. Det tog 5 sekunder sen kom han springande och han hann knappt sätta sig förrän han kissade. MYCKET! Han måste ha varit på bristningsgränsen :) Pottan spelade och han visade stolt upp den välfyllda pottan. Vi gjorde inte så mycket väsen av det för vi vill inte att det får för mycket fokus, men han fick beröm och fick själv torka sig, hälla ut kisset och spola. Han är ingen person som vill ha för stor uppståndelse så det är bäst att spela efter hans regler i det här fallet.

Efter detta ville han kissa två gånger till, men det kom inget. Han konstaterade detta genom att slå ut med armarna och säga "nej, tomt" :) *söt*
Även om jag delgett detta till er så nämn inte pottan i hans närhet. Risken finns att han tvärvänder igen. Tänker mest på närmsta familjemedlemmarna som träffar honom då och då. Pottsamtal är inte önskvärda av Mini Ax tyvärr.
Såå för att avsluta där vi började, det här har varit en underbar dag!

4 kommentarer:

  1. "plötsligt händer det" :-) Duktig han är. / Syster Sanna

    SvaraRadera
  2. Ja vi får hålla en tumme att det är startskottet för en blöjavvänjande period och inte bara en engångsföreteelse :)
    Kul att se honom så stolt! Det var ju nästan ett halvår sedan sist.

    SvaraRadera
  3. Jag känner igen det där med pott-tränandet! Jonathan säger "nej" så fort man nämner ordet "potta", men precis då det kommer några eller flera droppar i kalsongerna så brukar han rusa till pottan och det mesta hamnar i pottan =)
    Var har ni hittat den spelande pottan? Hade ju varit kalas för Jonathan!! =) Nu har vi bara en från IKEA...
    Vi kan väl ses nån dag? KRAAM

    SvaraRadera
  4. Pottan är köpt på Babyproffsen. Kostade 89kr. Vi ses fåglarna dag. Är i Skåne nu och sen ska vi en sväng till Paris, men efter det ses vi gärna. Vi har semester till v32. Kram

    SvaraRadera