onsdag 8 juni 2011

Kanske dags att byta jobb!

Alla människor passar inte för alla jobb. För öronspecialist Ola är det tillexempel hög tid att avsäga sig all behandling av barn.
Vi hade en remiss till öronkliniken då Jacob haft vätska i öronen sedan en öroninflammation i höstas. På grund av en ny öroninflammation i mars blev besöket framskjutet.
Idag var vi dock på kontroll och som ni säkert anar fetkörde Ola hela besöket inom 30 sekunder efter att vi klivit in i undersökningsrummet. Med ett småstressat och irriterat röstläge klappade han på britsen och bad Jacob lägga sig. Han är 2,5år! Glömde han det?
Jacob var inte alls intresserad utan blev orolig. Vi försökte lägga ner honom men fick ett massivt motstånd. Ola informerar att det är viktigt att vi låser hans axlar och händer och ser till att han inte rullar runt. Fortfarande aningen otrevlig stämning. Fattar han inte att Jacob hör och känner detta? Bättrar det oddsen för att kolla öronen? Not!
Dessutom säger han efter typ 2 min att fixar vi inte detta så han ligger still så får vi komma en annan dag. Vi kom ju precis! Tålamod. Var lite barnvänlig kanske. Pucko!
Det gick så långt att vi fick gå ut medan han tog ett annat besök. Jacob var helt förstörd.
Vi pratade med Jacob och lugnade ner honom. Vi gjorde ett nytt försök och då hade jag honom i mitt knä. Jag bad att han skulle få sitta där eftersom han först skulle ta bort öronvax som satt på trummhinnan för att kunna se ordentligt. Här påtalade han första gången vilka skador som kunde uppstå om vi inte höll honom helt still. Lätt när han förstört hela upplevelsen sedan tidigare. Det som stör mig mest var att han kollade öronen när han satt i mitt knä. Kunde han inte fått sitta där från början? Han skrämde ju livet ur stackaren. Varför tvångshålla när det uppenbarligen fanns lättare sätt? Inte barnvänlig för fem öre...och otrevlig! Pucko...igen! Grrr!

Hur som helst måste vi på återbesök om 3 månader då de ska följa upp om vätskan försvunnit helt och kontrollera hörseln. Då kan de definitivt räkna med att vi kommer kräva en annan läkare!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar