onsdag 16 november 2011

Badhuset

Det blev en ny tur till badhuset idag. Jacob har tjatat om badhuset sedan vi var där för några veckor sedan. Det är troligtvis mer leksakerna än vattnet som lockar, men en vacker dag hoppas vi det är tvärt om. En kombination i alla fall :)
Idag tog det "bara" 35 minuter innan han vågade sig ner i vattnet. Sist var det över timmen. Han föredrar att leka med leksakerna från kanten på bassängen. När han väl övervunnit sin rädsla och tagit mod till sig så går det inte att få honom ur bassängen. Då skulle han kunna bada hela dagen. Det var inte så mycket folk där idag så det passade oss perfekt.

Idag var han på gränsen till övermodig. Eftersom han alltid haft respekt för vatten lärde han sig aldrig som liten att hålla andan om han skulle ramla och hamna under vatten. Detta är ett litet orosmoment för mig när vi är där. Visst överlever han en kallsup, det är inte det. Det är snarare rädslan för att förstärka ångesten inför att vara i vatten. Jag vill ju inte göra honom mer osäker och rädd än vad han är idag. För var gång vi är där blir det lite bättre.

Idag kom han på nöjet att springa i vattnet och han tog till och med mod till sig att gå ända ut till bläckfisken som sprutar vatten. Flera gånger! Bläckfisken finns på den djupaste delen och där når vattnet upp till hakan på honom när han står på tå. Vågat för att vara Jacob! :)
Vi har haft en kanonbra förmiddag så nu sover han som en stock.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar