lördag 15 februari 2014

Morotsfrallor med pumpakärnor och flingsalt

Nu ska ni få ett nytt recept på kanongoda frallor. Gillar ni bröd bättre så går det lika bra att göra på samma recept. Håll i hatten för här kommer det.


5dl mjölk
50g jäst
25g rumsvarmt margarin
2 tsk salt
2 msk sirap
3 dl finrivna morötter
5dl rågsikt
6-8dl lantbrödsmjöl
1 ägg
Solroskärnor
Flingsalt

Värm mjölken till fingervarmt, ca 37 grader. Smula jästen i en bunke och höll över mjölken. Rör om tills jästen är upplöst. Tillsätt margarin, salt, sirap, morötter och mjöl. Arbeta degen kraftigt så den blir smidig.
Jäs under bakduk i 30-40min. Sätt ugnen på 225 grader.
Arbeta degen smidig på mjölat bakbord efter jäsning. Dela sedan degen i 3 delar om du vill göra bröd, annars 10 delar om du vill göra frallor. Lägg bröden/frallorna på en plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa under bakduk i ca 20 min. Pensla med uppvispat ägg och lägg på önskad mängd solroskärnor. Ta flingsalt i din hand och smula sönder lite grand. Strö det sedan över bröden/frallorna.
Grädda i mitten av ugnen i 15-20 min. Låt bröden/frallorna svalna på galler under bakduk.

1 kommentar:

  1. Hej!

    Vi har uppmärksammat din blogg tack vare kvaliteten på dina goda recept. Vi skulle bli jätteglada om du ville gå med i Hittarecept.se så att vi kan länka till din blogg.

    Hittarecept.se är en sökmotor som samlar recept från de bästa svenska bloggarna och sajterna. Flera hundra bloggar har redan gått med och dragit nytta av den trafik vi skickar till deras sajter.

    För att gå med behöver du bara följa länken här: hittarecept.se/ga-med-i-matbloggstoppen

    Med vänlig hälsning,

    Emilie
    Hittarecept.se

    SvaraRadera