onsdag 19 maj 2010

Det här kommer bli dyrt!

Som ni förstår är problemet med datorn ännu olöst. Byte av nätaggregat gav inget. Datorn är fortfarande stendöd. Har just mailat PC-akuten för support och kostnadsförslag. Vill det sig illa har något bränt sönder och har man otur är det något väääldigt dyrt. Jag har onda tankar...

5 kommentarer:

  1. Riktigt sura pengar. En dator ska bara funka.

    SvaraRadera
  2. Känner ni verkligen ingen som kan sånt där och som inte vill ha hutlöst betalt för det?

    SvaraRadera
  3. Inte på den här avancerade nivån nej... Känner några datakunniga, men de har alla gissat på nätaggregatet och det sket sig kan jag säga. Tror tyvärr att det är något som brännt sönder och det jag fasar mest för är moderkortet. Det är ju inte det man byter själv precis. Får se vad PC-akuten ska ha för en felsökning så får vi se om det är något vi kan åtgärda själva eller inte. Garanti har man tydligen bara 1 år. Sedan är det en reklammation som gäller och den processen var jag inte så imponerad av.

    SvaraRadera
  4. Hehe, det visar sig att jag (tommy) inte hade tryckt in en av alla miljoner kablar tillräckligt hårt. (Vem fan vågar ta i för mycket bland massa små plastgrejer.)
    Men nu när jag har gjort det så funkar datorn igen.
    Däremot så visar det sig att idioterna som har sålt det nya nätaggregatet till mig inte kan räkna till tre.
    Jag har aldrig bytt ett sådant tidigare så jag bed deras support rekommendera ett som passar, datorn är köpt på samma ställe så de borde ha koll.
    Visst passar det, men det visar sig att den bara har två SATA kablar, men vår dator kräver tre.
    Så det blir bakläxa för dem, för inte fan ska man behöva specificera sig så mycket och säga att man vill att allt i datorn ska ha ström?

    Jag undanber mig alla smarta kommentarer angående kabeln som inte satt i. Sålänge man själv inte har bytt ett sådant i en dator så har man inte rätt att moppsa. :)

    SvaraRadera
  5. Enda smarta (och snälla) kommentaren från mig Tommy blir att jag tycker det är bra att du erkänner att det blev lite fel. Men bara lite, eller hur?

    SvaraRadera