tisdag 23 juli 2013

Badplatser i Karlskrona innerstad

Den ena soliga dagen avlöser den andra. Idag har vi haft 26 grader och intensiv värme. Det är ju trots allt skillnad på värme och värme. Graderna på termometern säger inte allt.

När jag gick upp i morse hade grabbarna fixat frallor och annat mys till stranden. Vi har varit runt på lite olika ställen här inne i stan (med omnejd), men Saltö är helt klart den badplats som har bäst badvatten. Det djupnar lagom snabbt, det är bra botten och det är hyfsat rent. Tyvärr lite småkallt fortfarande, men tillräckligt varmt för att jag skulle ta två avsvalkande dopp idag. Skärgården och utsikten från badplatsen går inte att beskriva. Underbart!
 
 
Långö badplats är helt okej, men den dyiga bottnen och det grumliga vattnet drar ner betyget. Dragsö är bättre än Långö, men vattnet är väldigt långgrunt och där det djupnar är det för mycket alger och skit. För övrigt är Dragsö kanon då där finns allt! Bad, lekplatser, golf, restaurang, kiosk, trollskog, camping mm.
Stumholmen är bra om man bara vill ligga och sola och inte störas av allt för mycket barnfamiljer. Det går ju att bada även här, men precis som på flertalet andra ställen skulle det behöva rensas upp lite på bottnen.
Studentviken har jag inte varit vid i år så den stranden får jag låta bli att kommentera. Av ovan tycker jag dock Saltö badplats är bäst om man bedömer strand och badvatten. Ska man lägga till kringaktiviteter så är Dragsö outstanding. Vad tycker ni? Har ni tips på bra badplatser?

2 kommentarer:

  1. Vi tar Studentviken ibland. Gillar att man kan välja antingen den stora sol är lite mer långgrunt eller den lilla till vänster med brygga:)
    Sandra

    SvaraRadera
  2. Ta en tur från Karlskrona! Åk till Hasslö, Sandviken. Rent klart vatten och jättefin sandbotten!!!
    // Tina

    SvaraRadera