tisdag 9 juli 2013

Tosselilla

Vilket underbart väder vi har! Detta måste ju utnyttjas maximalt. Igår packade vi bilen full och drog iväg på en liten skånsk roadtrip. Första anhalt blev Tosselilla.
Jacob trivdes som fisken i havet. En av favoriterna var guldvaskningen. Det vaskades upp små guldklimpar och han sken som en sol. Superstolt!



Fördelen med Tosselilla är att det inte är trångt. Det finns hur mycket yta som helst och bra tilltaget med grillplatser, kiosker, toaletter, papperskorgar mm. Det upplevs därför rent och luftigt. Skönt!
Efter guldvaskningen gick vi genom dinosarieparken. Det var ju tvunget att säga hej till våra stora kompisar.

 

Jacob körde elbilar, trampbåt, gummibåt och lekte i piratskeppet. Det tog aldrig slut och han var som en speedad duracelkanin hela dagen :)

Vi tog även en sväng in genom vattenlandet. Det fanns åtskilliga barnpooler och rutschkanor. Det fanns något som passade alla. Jag fastnade för de jättelika badringarna. Snabbt gick det och roligt var det. Snacka om att bli barn på en sekund eller två. Var länge sedan jag hade så roligt. Jacob badade också, men han är inte typen som åker vattenrutchkanor så han nöjde sig med de olika vattenkanonerna i barnpoolen.



















Karusellerna får vi inte glömma. Det bästa med såna här nöjesparker där du betalar ett fast pris vid entrén är att ungarna kan åka hur mycket karuseller de orkar. Vi upplevde inga speciella köer alls på hela dagen och Jacob han åkte och åkte och åkte. Händerna skulle vara i luften och det skulle kittlas i magen. Larven som är som en liten berg- och dalbana var nog favoriten. Den håller i alla väder.

 

Efter 8 timmar på Tosselilla närmade det sig slutet. Det blev en runda med tåget och några luftturer på den gigantiska studsmattan, sedan rullade bilen till Skurup för övernattning. 







3 kommentarer:

  1. Åh vad mysigt! Vi var dör förra året och tänkte åka dit i sommar igen:) /Sandra

    SvaraRadera
  2. Hejsan! Vi överväger åka till Tosselilla i helgen. Min syster har dock hört att det skulle vara väldigt nergånget och inte vara värt ett besök. Hur upplevde ni det? Det ser ju ut som att ni hade en kanonfin dag! :-) MVH Lisa

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej! Jag tyckte Tosselilla var helt okej. Ölands djurpark är mycket mer nergånget än Tosselilla. Tosselilla tyckte jag var i gott skick. Det var väl mest dinosarierna som hade sett sina bästa dagar.
      Hoppas ni får en trevlig helg!

      Radera