lördag 14 december 2013

Konsten att bygga pepparkakshus

Jag har märkt på jobbet att det fortfarande är många som brottas med den eländiga sockerlösningen när det ska byggas pepparkakshus. Jag slänger därför in detta klassiska blogginlägg med tips inför bygget av årets pepparkakshus.

Strunta i sockret. Det är bara kladdigt och risken för att bränna sig är 100%. Köp istället hem blockchoklad. Det är superbra "klister" då det är hårt och smakar gott. Enklast är att smälta blockchoklad i micron. Använder ni kastrull för ångbad så var noga med att ingen ånga når chokladen. Då blir den inte så bra.



Knepet att "klistra" med smält blockchoklad är temperaturen. När ni smält blockchoklad låt den svalna. Den ska inte vara varm. Fortfarande rinnig, men sval så att den närstan börjar bli tjock. Då stelnar den snabbast och man slipper det där hållandet och väntandet.

Här nedan ser ni mitt och Jacobs pepparkakshus som byggdes i eftermiddag. Det finns inget rätt och fel när det gäller pyntning. Bara att gå lös.
Blanda en äggvita med florsocker så får ni en perfekt egengjord kristyr. Se bara till att den inte är för lös för då blir den rinnig och stelnar dåligt. Jacobs tips till alla bloggläsare är att socker är gott. Mycket godis ska det vara :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar