lördag 7 januari 2012

En lååååång dag

Äntligen har vi städat ut julen. Visst är det skönt? Så fort julhelgerna är förbi så vill man blicka framåt och då ska tomtarna ner i sin låda, pepparkakshuset plundras och granen kastas ut.

Det komiska i det hela är att det aldrig känts så rent som efter ett julstäd. Städar man bättre då? :) Det finns ju vissa ställen där man av bekvämlighet inte städar så ofta (iaf hos oss - typ där man inte når utan att hämta en stol) och sedan finns det ställen som man inte en tänker på. Över vår stora bokhylla i vardagsrummet är jag så kass på att städa. Jag når inte upp och det är sååå jobbigt att hämta en stol som står 2,5 meter bort :P Som tur är städar Tommy här lite då och då. Idag var det dock en sådan dag då orken fanns att hämta stolen. Mycket damm!! Men rent blev det och bra kändes det. Nöjd.
Sedan har vi den där eländiga spotlighten i taket som man knappt når med stol och som man än mindre tänker på existerar. Det var det spindelnät. Usch! Städad. Check!
Granen är nedklippt i småbitar och stammen pryder vår balkong några dagar.

Det jag även hunnit med idag är en tur ut till Lyckeby där det blev nya skor till Squashen.

Varför är det sån brist på inomhusskor? Det är inte många sorter man har att välja på som tjej. Tränar inte tjejer? Ovan skor var vad jag kunde hitta. Nåt måste jag ju ha. Hittade ett par snygga Nike på rean på Team Sportia, men de hade naturligtvis inte min storlek. Väldigt ledsen över detta!
En annan konstig sak gällande inomhusskor... Varför är de så små? Man måste ju ha minst en storlek större i inomhusskor än i utomhusskor, varför? Kränger jag på mig samma storlek som jag har i andra skor kläms ju foten sönder och tårna håller på att ramla av. Ska det va så?

Jaja, in till stan efter detta där en Donkendejt väntade med familjen och Jennie och Isac. Sedan blev det ett par fynd till på Stadium. Jacob fick en ny större ryggsäck för hela 49kr (ord.pris 199) och jag fick två nya låga sportstrumpor för endast 24kr (ord.pris 99). Mycket bra deal.
Trots att de säljer strumporna för så lite som 24kr så är jag helt övertygad om att de fortfarande går med vinst. Det är helt sjukt. Jag tror pålägget i en klädbutik är minst 400-500%...och då menar jag minst!

Nej, nu ska jag fortsätta med alla bestyr. Ska fixa entrecote med hasselbackspotatis och rödvinssås. Till det serveras ett gott rött vin framför premiären av Gladiatorerna :) Till efterrätt blir det en fin pannacotta med färska hallon. Godkväll!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar