lördag 8 juni 2013

Sealanya

Vilken dag! I morse tog vi bussen till utkanten av Alanya för att besöka Sealanya. Vi började på delfinariet där vi fick 50 minuters föreställning av ett gäng coola sjölejon och delfiner. Riktigt kul. Sjölejonen tog de upp bland publiken så vi fick se dem riktigt nära. Delfinerna var som alltid riktigt häftiga att titta på. De såg så glada och busiga ut. Tyckte denna föreställning var bättre än den vi har på Kolmården i Sverige. Den var mer avslappnad, professionell och publiknära.
Efteråt träffade vi Flipper, eller ja han hette något annat men jag minns inte nu :) Superkul. Härliga djur!

Efter delfinerna tog vi oss in i Seapark. Här hämtade vi ut snorkel och cyklop och hoppade ner i de olika poolerna. Vi såg både småfisk, koraller och rockor. Hela seapark var uppbyggt som ett område med stränder, klippor och palmer. Det fanns pooler för både stora och små. Jag har många bilder som jag får visa vid annat tillfälle, men vi gillade det skarpt. 
Ska jag vara helt ärlig skulle det funnits fler koraller och fiskar. Åker man dit för undervattenslivet blir man nog besviken, men åker man för bad och äventyr är det kanon. 




















En kombination av båda ställena är det bästa då delfinariet endast innehåller biljett till föreställningen.

Betyg delfinariet: *****
Betyg Seapark: ****

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar