onsdag 5 juni 2013

Side

I morse (eller klockan 10 kanske räknas som förmiddag) tog vi en Dolmus till Side. Dolmus är en liten minibuss med plats för ca 15 sittande personer och några ståendes. Bussen stannar när du vill och plockar upp folk var som på sträckan den kör. Den kostar hela 1,5 turkiska lira enkel tur från Everenseki till Side, dvs ca 10kr för två vuxna. Mindre barn åker gratis. Supersmidigt och billigt. Det finns inga busstider att följa utan de kör hela tiden. Man behöver inte vänta många minuter.
Vi vistades mest i gamla stan i Side. Det finns en hel del historia att ta del av. Delar av den gamla stadsmuren finns kvar, så väl som amfiteatern och delar av Apollos tempel.





















Gamla stan är ganska litet, men väldigt mysigt. Gatorna är små och husen lika så. Det finns massvis av affärer och restauranger som ringas in av det härligt turkosa havet. 
Tanken var att vi skulle åka ut med båt idag men då det blåste en del vågade vi inte chansa med Jacob som lätt blir åksjuk.
Tanken var att åka ut med båt en timme för hela 30kr per person :) Får bli nästa vecka istället.
Side får högt betyg för sin mysfaktor men tyvärr förstör de jagande försäljarna en hel del. 

2 kommentarer:

  1. Åh om ni är inne i Side måste ni besöka "Lilla Ullared" som ligger precis utanför muren. Dör kan man köpa diverse äkta fejk kläder:) Supertevliga killar och tjejer som jobbar där!
    Sandra

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack för tipset! Vi såg faktiskt butiken :) Hittade ett ännu större "Turkskt Ullared" mellan Side och där vi bor. Komiskt hur de döper sina butiker till butiker/kedjor vi har hemma. Vi har även sett Din Sko och hänvisningar till billigare priser än Kappahl :)

      Radera