söndag 9 juni 2013

Sunwing Side West Beach

Tänkte ni skulle få några bilder från stället där vi bor. Det är riktigt fräsht med hotellkänsla i badrummet. Toalett som klarar papper är guld värt vill jag lova!! Har svårt för de där ohygieniska små papperskorgarna bredvid toaletterna.
De har små söta tvättkorgar också där man lägger dusch- och strandhanddukar som man vill få utbytta. Smart miljötänk istället för att byta handdukarna i tid och otid.

Vi bor i en tvårummare med enklare men bra kök. Stor kyl för många kalla öl :)
Vet att det finns helt småbarnsanpadsade rum. Smidigt. Skönt att slippa tänka på "faror" och att det finns barnstolar mm.

På området finns en gigantisk pool tillsammans med en mindre barnpool och en babypool. Sedan har de nyligen byggt två rutschkanor i ytterligare en separat pool. Vi har vatten så vi står oss. Skulle det inte räcka finns stranden 250 meter bort. Fin sandstrand och barnvänligt.

På resorten finns två restauranger, bar och uppträden varje dag. Vi har det jäkligt gott. Enligt turkarna är vädret sämre än normalt för årstiden. Vi har haft mellan 30-32 grader varje dag. Två förmiddagar har det varit molningt, men för övrigt enbart SOL! Dåligt väder!? Tydligen brukar det aldrig vara moln och snitta 38 grader. Därav "dåligt" väder. Vissa dagar har det blåst lite men det har bara varit skönt. Vi har inget att klaga på gällande vädret. Idag har himlen varit blå och termometern visat 32 grader. Helt okej :)

Ikväll väntar BBQ-buffé och uppträde med Lollo och Bernie och deras björn/muskompisar. 

I morgon väntar en speciell dag! :)

9 kommentarer:

  1. Hejsan! Snubblade in på din blogg, vi ska till samma hotell i augusti :-) kul att läsa om er resa :-) tänkte höra hur det funkar med handdukar på hotellet, om man vill byta ut duschhanddukarna, kostar det något? Eller är det bara poolhanddukarna som kostar om man vill byta ut dem? :-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej! Ledsen att jag missat din kommentar på inlägget. Duschhanddukarna kostar inget att byta ut. Strandhanddukarna kostar 5 lira. Det är stora bra handdukar man får till poolen/stranden.
      Hoppas ni får en trevlig resa! Vi var supernöjda med våra två veckor.

      Radera
  2. Just ja, hur var det att gå på stranden? Behövs skor för att gå i sanden? Tänkte om den är väldigt varm?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Stranden är kanonfin. Finkornig, men varm som du säger. Framåt lunch är den skållhet. Så ta med några strandvänliga tofflor.

      Ett tips är att ta med bra myggmedel också. Det fanns inte mycket mygg på hotellet men de som fanns bet ordentligt. Jag fick inga myggbett alls (undrar fortfarande varför då de älskar mig hemma) men min sambo fick en hel del på benen och betten blev ganska stora o kliade mycket.
      //Ingela

      Radera
  3. Hejsan. Jag snubbla in här när jag sökte på hotellet.
    Funderar på att boka detta. Vet inte om vi ska ta all inclusive eller inte. Finns det bra resturanger i närheten eller är det dem på hotellet man får äta på? Och hur var priserna på resturangerna på hotellet?

    Tack på förhand!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej! Vi bokade inte all inclusive när vi var där då vi ville ha friheten att äta var vi ville o när vi ville. Maten på hotellet är dock väldigt bra. De har bufféer varje dag med olika tema (som även går att köpa för de utan all inclusive). Jag vill minnas att buffén kostade ca 55 lira per person. Barn äter alltid gratis med betalande vuxen om de äter från barnens egna Lollo & Bernie buffé.
      Det finns två restauranger på hotellet; den lite finare där buffén serveras samt en "vanlig" där de serverar allt möjligt från lättare lunch till middag. Båda restaurangerna var bra och det finns mycket mat att välja på. På den "vanliga restaurangen serverades mat i vettiga priser.
      Hela området där hotellet ligger håller på att expandera och det byggs enormt mycket hotell, restauranger, butiker mm. Det fanns kanske 3 vettiga rastauranger utanför hotellområdet. Vi besökte en av dem och de hade himmelsk mat. Så gott! Men restaurangutbudet var ganska begränsat då hotellen troligtvis tar de flesta gästerna med sina all inclusive. Längs stranden finns också många restauranger, men man kan (tyvärr) bara äta på den som tillhör sitt eget hotell. Lite synd...
      Vi hade inte all inclusive och vi ångrar oss inte. Dock reste vi bara med ett barn på 4 år. Man kanske har mer att vinna på all inclusive om man har större barn. Det är ju trots allt en ekonomisk fråga också.
      Det tog ca 15 min med en Dolmus in till Side. Där fanns massvis med restauranger.
      Svårt att veta vad man ska rekommendera, men maten på hotellet är mycket bra och varierande.
      Tror inte ni blir besvikna om ni åker dit. Det är ett toppenhotell.

      Radera
  4. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera
  5. Hej!
    Hamnade också här då jag tänkt boka samma hotell som ni varit på. Vad är en dolmus? Buss? Och vad kostar det ungefär att ta en sådan till Side?

    Trevlig blogg och tacksam för svar! :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Louise!
      Kul att du hittat till bloggen. Om du kollar ute i högerkolumnen under "Etiketter" så finns den en länkning till 11 inlägg jag gjorde under våra 2 veckor i Turkiet.
      Läser du inlägget om Side får du svar på alla dina frågor om Dolmus :)
      Kortfattat så är det som du säger; en minibuss. De kör hela tiden och är superbilliga. Ca 10kr för två vuxna. Barn åker gratis.

      /Ingela

      Radera