söndag 19 januari 2014

"Om man inte måste ge sig ut tycker jag man ska stanna hemma"





Jaså, det säger ni. Kunde ni inte kläckt ur er det tidigare?
Aja, vårt vägval hem idag var Österlen. En lite annorlunda upplevelse mot normalt när vi kör där. När vi körde runt Tomelillatrakterna skiftade vägarna från strålande bra till nedan:


Utan förvarning blev det som ett streck på vägen. Ena sidan asfalt. Andra sidan snö. Det blåste enormt mycket. Full storm. Snön vällde in över vägen från åkrarna och sikten blev minimal under korta perioder. Emellanåt var det upp emot 40 cm snö på 2/3 av körfältet. Snitthastigheten var 35-40 km per timme vid dessa passage. Det kanske låter konstigt, men det var riktigt roligt att köra. Eftersom alla bilister hade respekt för vägarna och vädret kändes all kontrollerat. Men det var helt sjukt. Tvära kast och enorma vindar.

Från Aftonbladet:


























När vi kom upp till Åhus kom vi in i ännu ett sådant där hårt drabbat område av drivbildning och storm. När man kört igenom Åhus och kommer upp på den stora vägen blir det tvåfiligt och hastighetsgräns på 90 km per timme. Här körde vi i mitten av de två filerna och i 40 km per timme. Har nog aldrig hänt innan. Trots att man körde i mitten så hade man inte en susning om vart strecken gick eller vart väggrenen var. Allt vara bara vitt och det låg 10-20 cm lös snö överallt.

Med min ultimata bilkörning gick detta som på dans och vi är hemma igen och bilen fortfarande hel. Härligt. Gokväll.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar