fredag 11 oktober 2013

Squashskor

Det där med att hitta squashskor var inte helt enkelt. Har letat lite i stan idag och kan väl bekräfta att utbudet inte är det största. Squash är kanske inte den största sporten i stan, men ändå.
Anledningen till att jag måste byta ut de jag har, och att jag vill hitta skor ämnade för sporten, beror på sättet de skadar mina fötter. De andas för dåligt och friktionen är för stor. De är för mjuka och ostabila. Konsekvensen av detta blir dålig ventilation som bidrar till känslan av brännskador som i sin tur ger blåsor. Inte ytliga sådana utan ganska djupgående blåsor. Inte alls kul. När det bränner som värst på träningen vill jag bara slita av sig skorna. Det går bara inte längre. Jag måste ha nya om de inte ska hämma mig totalt.

Hittade bra och snygga skor i England, men vågar inte köpa från den sidan då jag är osäker på storlekarna. Eftersom det inte är fri returrätt kan det bli ganska dyrt, även om skorna är betydligt billigare på andra sidan Nordsjön. Hittade istället lite andra svenska sidor som inriktar sig på racketsporter. Bland annat Racketspecialisten och Länna Sport.

Fick upp ögonen för Salming Race R5. Det ska vara en riktigt bra squashsko för damer. Utbudet är ju inte så stort, men funderar på att beställa hem dem och testa. Det svåra är storlekarna. Här ange de dessutom inte svenska storlekar vilket gör det ännu svårare. Och alla vet väl hur mycket det kan skilja på en och samma storlek mellan olika tillverkare och modeller. En djungel. Har mailat en förfrågan om storlekarna och får se om jag får svar. Sitter ni inte på några bra sidor där de har ett brett utbud på skor?

4 kommentarer:

  1. En f.d kollega till mig och hans flickvän handlade alltid skor från Kina från sidan Aliexpress. De är även billiga och pengarna sätts tydligen in på ett konto och förs inte över till säljaren förrens du meddelar att du fått hem varan. Och de har aldrig haft några problem. Vet dock inte hur de är med återbud.

    SvaraRadera
  2. Jag beställde skir från UK för inte så länge sedan. Kom inte ihåg med returen men sjukt smidigt och billigt.http://www.startfitness.co.uk/customer_account.asp

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack för tipset! Var inne på den sidan och kollade tidigare, men tyvärr har de inga såna skor jag vill ha. Trist!

      Radera
  3. Har såååå svårt att kommentera via mobil/surfplatta... Vet inte varför det blev ihopatryckt i svaret ovan. Inte heller varför mitt namn föll bort. Men kolla in sidan:) /Sandra

    SvaraRadera