torsdag 31 oktober 2013

Baconbus med fläskfilé

Fick ett recept från en arbetskamrat som jag testade idag. Så gott!! Tänkte att jag delar med mig som vanligt så är fredagsmiddagen räddad!
 
 
Ingredienser
600g fläskfilé
3 tomater
1 pkt bacon
1 stor burk svamp
2,5dl matlagningsgrädde
2 msk sötstark senap
1 vitlöksklyfta
Kalvfond
Riven ost
 
Gör så här
Skär bacon i mindre bitar. Bryn dem och låt rinna av på ett papper. Stek champinjonerna. Skär fläskfilén i 1,5-2 cm tjocka skivor. Bryn på båda sidor i stekpanna, salta och peppra.

Skiva tomaterna och lägg i botten på en smord ungsfast form. Lägg den brynta fläskfilén och champinjonerna över.
 
Vispa ur stekpannan med 2,5dl matlagningsgrädde. Tillsätt senap, vitlök och kalvfond. Salta, peppra och ta en nypa Cayenne om du vill ha lite sting i. Rör ner bacon i såsen.
 
Häll såsen över allt i den ungsfasta formen och strö över den rivna osten. gratinera i 225 grader i ca 20-25 minuter.Grädda tills det fått fin färg. Servera med en god pasta och en stor grönsallad.

4 kommentarer:

  1. Oooo lät kanongott!!
    måste testa nån dag!! :)

    SvaraRadera
  2. Mitt recept;) kollega brukar ha färska champinjoner och smörsteka de i vitlök. Receptet är hittat på matklubben himla massa bra recept där;) Gabriella

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja det har spridit sig till de flesta borta hos oss! Supergott! Tack! :)

      Radera