måndag 14 februari 2011

Ingen vanlig Alla Hjärtans Dag

Det blev inte en helt vanlig Alla Hjärtans Dag idag. Myset och kärleken finns och på dagis bjöd de på våfflor med grädde och sylt. Tyvärr fick vi inte ta del av det då dagis ringde och tyckte vi skulle hämta Jacob omgående. De har haft ögoninflammation på dagis och nu var Jacob smittad. På alla Hjärtans Dag! Tack för den!

Vi anade oråd redan i morse då han kom in till vår säng vid halv 6. Det var inte det som var konstigt utan att han somnade om och inte gick att väcka igen. Han vaknar av mindre än en fis normalt, men idag gick både jag och Tommy upp. Vi duschade, tände, rullade upp rullgardinerna, började äta frukost....men ingenting...ingen reaktion. Klockan blev 7 och normalt sätt är vi på väg till dagis tio-kvart över. Det tog lång tid att få liv i honom, men sedan var han pigg och glad och allt verkade normalt. Men skenet bedrog...

5 kommentarer:

  1. Stackars liten :( Han behöver åtminstone inte känna sig ensam, Nea har haft ögoninflamation sedan i tisdags och har fortfarande. Idag har hon fått en salva som vi ska droppa i ögonen morgon och kväll. Inte helt lätt kan jag meddela! Hoppas han kryar på sig snart och att vi kan ses snart:) Kram /Em

    SvaraRadera
  2. Usch, jag som hoppades på att det skulle försvinna snabbt. Oddsen är inte på vår sida med andra ord. Får se hur det går. Det tvättas ofta iaf.
    Hoppas Nea tillfrisknar snart.
    Ja vi får hitta på nåt kul när kidsen är på banan igen. Var länge sedan!

    SvaraRadera
  3. Tyvärr är det en långvarig skitinflamation! Dessutom smittar det som bara den, så även jag har åkt på det i bägge ögonen... Hoppas ni andra klarar er nu så får vi se till att ses snart. Förstår inte varför det alltid ska ta sådan tid mellan gångerna men bättre ibland än aldrig! :) Kram kram!

    SvaraRadera
  4. Usch vilken skit! Förkylning men i ögonen. Tyvärr långrandigt! De brukar säga att sedan man haft den en gång är det lätt att få igen. Det har stämt på våra barn. Isac hade ju det första gången vi skulle till Thailand. Det ska gå en vecka innan vårdcentralen skriver ut salva. Bara att badda med ljummet vatten... Hur lätt det nu är! Ett tips om det blir riktigt illa kan vara att ta en tops och blöta och sedan torka med. Tänk själv på att tvätta händerna ofta och undvik att ta i ansiktet. Det är jättelätt att bli smittad. Känns som grus i ögonen.
    Själva har vi fått det som går just nu, feber, huvudvärk och halsont på 3/4 av familjen!

    Krya på er!

    SvaraRadera
  5. Än så länge verkar vi klara oss bra. Ser inte att ögat varar speciellt mycket och svullnaden börjar gå tillbaka. Kan vi ha sån tur att det inte blir så mycket mer? Vi får väl avvakta och se... Tvätta händerna och ögonen görs många gånger om dagen. Vare sig det behövs eller inte... :)
    Hoppas ni blir friska snart. Det var väl omställningen från sol och bad till vinterkyla som slog till hos er kanske.

    SvaraRadera