tisdag 8 juli 2014

Linas matkasse

Tänkte jag skulle berätta vad vi tyckte om Linas matkasse. Körde ju det konceptet förra veckan.
Maten levererades till dörren runt 20:00 i måndags. Kyckling, varmrökt lax, potatis, pasta, broccoli, sparris, fläskytterfilė, citron, köttfärs mm. Allt tillsammans med ett häfte med recept och lite tips och inspiration.

Det var både snabba och medelsnabba rätter att laga. Enkla recept att följa och tydliga instruktioner som även den mest oerfarna skulle klara av.

Vi körde 5-dagars middag för 4 personer (två vuxna, två barn). Veckan bjöd på;

- Fiffig fläskytterfilė med vitlöksdipp och tomatsallad
- Varmrökt lax med kokt potatis, sparris och dillsås
- Grillad kalkonkorv med risoniotto och grönsaksplock
- Kyckling i cashewsås med broccolibuketter och äggnudlar
- Pasta Bolognese med krispig vitkålssallad

Maten var helt okej. Vissa rätter var supergoda, andra bra. Det fanns inget som kändes skit. Mängden mat var bra. Räckte till oss tre plus matlåda till jobbet.

Så vad tyckte vi då... 
Vi är båda rörande överens om att den absolut största fördelen med att beställa matkasse är tidsbesparingen. Någon tänker ut vad du ska laga, handlar hem, tar fram recept och anpassar maträtterna efter familjen. Värt sjukt mycket.
Anledningen till att vi testade detta berodde just på tidsbristen, men framför allt bristen på idėer och kreativitet. Matlagningen blev ett ont måste.

Andra fördelar med matkassen är möjligheten att få testa nya maträtter och få prova någon annans sätt att laga mat. 
Nackdelar... Känns dyrt, men man har ju ganska dålig koll på vad man lägger på mat i månaden så det kanske inte är så farligt. Tror det är lite tidigt att sätta det slutgiltiga betyget. Skulle nog behöva köra ett par veckor till innan vi vet exakt vad vi tycker.
Ska testa något annat företag också för att se skillnaden. Linas har semester 4 veckor nu så vi får se vad vi gör. Först ska vi dock själva ha lite semester innan nya matkassar planeras.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar