onsdag 23 juli 2014

Odsherred Zoo (och lite mer incidenter på denna semesterresa)

Idag bröt vi av sol och bad med att ta ungarna till en liten djurpark här i närheten. Odsherred Zoo ligger i ett litet samhälle som heter Asnäs.
Bilderna ser nog bättre ut än verkligheten. Det var en ganska sliten och ovårdad djurpark. Djuren var okej, men miljön och djurens inhängnader var riktigt tråkiga och en del antagligen för små. Kändes väldigt budget och dåligt omhändertaget. Synd.
Vi hade en trevlig dag oavsett. Ungarna var glada. Vi matade lemurerna med maskrosblad. De kommer direkt till staketet när man visar intresse och de sticker ut sina små fingrar när de får syn på maskrosbladen. Mjuka gpsiga händer och fötter. Älskar dessa djur.

Jacob fick även känna på en 3 meter lång pyton. Den var mjukare än vad vi förväntade oss :) Tommy vaktade grejorna hahaha... Han gillar inte ormar alls och tyckte det var lagom avskräckande att veta att denna orm kan hoppa halva sin kroppslängd vid en attack.
Djurskötaren höll stenhårt i huvudet. Ett av barnen frågade varför han höll så hårt. Han svarade då att det var för att den inte skulle attackera och hugga honom. Gissa hir Tommys ögon såh ut nu? Mooohahaha...

Det blev även lite fika och ponnyridning. Jacob satt stolt i sadeln och visade sina färdigheter.

När vi kom hem skulle vi grilla. Vi gjorde grillspett och skulle fixa lite klyftpotatisar i ugnen. Det började med att ugnen aldrig blev varm... Vi tog då stekjärnet istället men då slutade spisen fungera. Vi insåg snabbt att kyl och frys var strömlöst precis som ett flertal andra eluttag. Varmvattenberedaren var av och allt kändes helt plötsligt lite skumt. Inga säkringar hade gått utan det måste ha varit huvudsäkringarna i skåpet utanför. Dessa kom vi inte åt. 16:20 ringde vi stuguthyraren. Efter många om och men (och utan förståelse då de tyckte att de kunde titta på detta i morgon) skulle de försöka få tag på stugägaren. Tiden gick. Runt 19 hade de fortfarande inte kommit. Kylen höll nu 16 grader. Vi fick lägga våra kylklampar under så många grejor vi kunde för att försöka rädda någon mat. Frysen var redan fucked så fokus låg på kylen.
Vi ringde dem igen. Förklarade situationen att maten blir förstörd, vi har inget varmvatten och med tanke på vad vi betalt för en vecka i stugan så är detta deras problem och det ska fixas NU!
Det kom ut en elektriker efter en kvart. Han kollade alla säkringar i stugan. Inget fel. Han ringde efter en ny elektriker som gick ut till stora elskåpet på gatan och frågade oss om någon varit här idag. Ja sa vi. På tomten bredvid (som är en skogsdunge, alt vildvuxen tomt med massa träd och buskar) har de dragit upp tomtgränser samt satt upp ett stort grovt staket idag. Jaha sa han... 
Det konstaterades efter 20 minuter att de klåparna grävt av elkablarna till vår stuga!! Så ja... Vår tur fortsätter, men vad gör det om hundra år... :)
De har temporärt styrt om elen inne i stugan så nu får vi inte överbelasta. Kylen är igång, men vet inte riktigt status på maten. I morgon ska de komma med grävmaskinen och försöka laga kablarna på granntomten. Lattjo. Får se hur det går... Det här lär de få kompensera.
To be continued...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar