måndag 14 juli 2014

Odense

Efter att ha tillbringat en eftermiddag i H.C Andersens hemstad Odense är jag såld. Vilken mysig och rofylld stad. Jättemysiga stråk. Lummiga gator och fina parker. Trevliga och färgglada hus, mysiga restauranger, bra shopping, trevliga människor och billig öl.
Även om vi bara tittade i affärerna i en timme eller en och en halv fick jag köpt ett par nya skor och Jacob nya jeans och en t-shirt. Perfekt.

På ett av torgen hittade Jacob denna lite udda staty (se bild). En stoooor naken kvinna som barnen tyckte var väldigt klättervänlig. Jag frågade Jacob om han visste vad han höll på. Han såg sig omkring och utbrast förvånat: TUTTAR!!! :)

Två större parker ligger mitt i centrala Odense. Härliga grönområden och massor av gångbroar över kanalen. Det fanns lekplatser i båda vilket Jacob gillade. Man kunde även hyra en eka eller en trampbåt och uppleva parken från vattensidan. Vi var sugna på det, men klockan rann iväg och ett stort regnmoln hotade. 
Måste säga att  i haft ganska bra flyt med vädret. Vi har haft skyfall varje gång  vi rest mellan orterna, men uppehållsväder när vi varit på plats och vistats ute. Idag har till och med solen visat sig korta stunder. I morgon är väl sista dagen med risk för regn, sedan kommer solen tillbaka.
Med tanke på att vi ska till djurparken i morgon hopppas vi på en tidig sol.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar